Certificări și standarde

manusi safety

ECHIPAMENTELE INDIVIDUALE DE PROTECTIE (EIP)

Articolele Work & Safety sunt certificate în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/425 privind echipamentele individuale de protecție (EIP) în vigoare începând cu 21 aprilie 2018 sau la cea anterioară Directiva 89/686/CEE abrogată, dar valabilă până la 21 aprilie 2023 pentru produsele aflate deja în comerț.

ECHIPAMENTE DE LUCRU

CERINȚE GENERALE EN ISO 13688:2013

Cerințele generale care reglementează clasificarea îmbrăcămintei de lucru sunt specificate în norma EN ISO 13688:2013. Norma precizează cerințele generale de performanță privind ergonomia, securitatea, desemnarea mărimilor, învechirea, compatibilitatea și marcarea îmbrăcămintei de protecție și informațiile care trebuie furnizate de producător împreună cu îmbrăcămintea de protecție.
Norma este prevăzută pentru a fi utilizată împreună cu alte norme ce includ cerințe specifice de performanță. Prezentăm mai jos pictogramele prezente în catalog și normele specifice.

MĂNUȘI

CERINȚE GENERALE UNI EN 420

Cerințele generale care reglementează mănușile destinate protecției împotriva riscurilor de lucru sunt cuprinse în norma următoare. Norma definește cerințele generale pentru mănușile de protecție în ceea ce privește designul și fabricarea, securitatea, confortul și eficiența, marcarea și informarea.  Norma poate fi aplicată și la manșetele de protecție a antebrațului sau brațului. Unele mănuși proiectate special pentru aplicații speciale sunt reglementate de alte norme specifice.

EN 388: PROTECȚIE ÎMPOTRIVA RISCURILOR DE NATURĂ MECANICĂ
EN 407: PROTECȚIE ÎMPOTRIVA RISCURILOR TERMICE (CĂLDURĂ ȘI FLĂCĂRI)
EN 12477: PROTECȚIE PENTRU SUDURĂ
EN 511: PROTECȚIE ÎMPOTRIVA FRIGULUI
EN ISO 374: PROTECȚIA ÎMPOTRIVA SUBSTANȚELOR CHIMICE ȘI A MICROORGANISMELOR

ÎNCĂLȚĂMINTE DE SIGURANȚĂ

UNI EN ISO 20344:2012 – EN ISO 20344:2012 METODOLOGIA DE TESTARE ȘI CERINȚE GENERALE

Norma EN ISO 20344 stabilește cerințele de bază și, după caz, metodele de testare pentru verificarea conformității cu aceste cerințe, a încălțămintei destinate să protejeze laba și gamba piciorului purtătorului împotriva riscurilor previzibile în diferite domenii de lucru. Norma poate fi utilizată numai împreună cu EN ISO 20345, EN ISO 20346, EN ISO 20347, care stabilesc cerințele încălțămintei în funcție de nivelurile specifice de risc.

In functie de articol: conformitate cu EN 60903, EN 13034, EN ISO 11611, IEC 61482-1, IEC 61482-2, EN 1149-5, EN ISO 11612.

imbracaminte de protectie

SIMBOLURI

Fiecare articol din catalog este însoțit de câteva simboluri grafice. Aceste simboluri oferă o imagine de ansamblu asupra proprietăților produsului. În această pagină puteți găsi mai multe informații referitoare la fiecare simbol.

BĂRBAŢI: se referă la un produs pentru bărbați
FEMEI: se referă la un produs pentru femei
COPII: se referă la un produs pentru copii

MATCH MAN + LADY: se referă la disponibilitatea aceluiași produs în variante corespunzătoare pentru bărbați și femei
MATCH MAN + KID: se referă la disponibilitatea aceluiași produs în variante corespunzătoare pentru bărbați și copii
MATCH MAN + LADY + KID: se referă la disponibilitatea aceluiași produs în variante corespunzătoare pentru bărbați, femei și copii

OUTERWEAR

GREUTATEA: pentru fiecare articol este specificată greutatea în grame pe metru pătrat a țesăturii principale.
AMBALARE: pentru fiecare articol se specifică cantitatea de articole vestimentare de aceeași mărime conținută în cutie și cantitatea minimă împachetată în pungi și neambalată.

BIG SIZE: se referă la disponibilitatea a cel puțin unei mărimi mai mari decât XXL
REGULAR FIT: se referă la un produs cu potrivire regulară PAYPER. Tabelul de mărimi este dezvoltat ținând cont de un surplus care să ofere libertatea de mișcare corespunzătoare și să confere piesei vestimentare un caracter practic și confort în utilizare
COMFORT FIT: se referă la un produs cu potrivire mai largă decât Regular
SLIM FIT: se referă la un produs cu potrivire mai strâmtă decât Regular.

WATER REPELLENT: se referă la un material care a fost supus unui tratament hidrofug; această caracteristică nu garantează impermeabilitatea totală a produsului și poate să nu fie permanentă pe termen lung
WATERPROOF FABRIC: se referă la impermeabilitatea materialului; țineți cont de faptul că fiecare material are un anumit nivel de rezistență la permeabilitatea apei și că produsul este fabricat folosind cusături, fermoare, nasturi care pot influența impermeabilitatea articolului
WATERPROOF GARMENT: se referă la un produs total impermeabil, atât țesătura cât și cusăturile termice nu permit penetrarea apei
BREATHABLE: se referă la caracterul respirabil al materialului; această caracteristică a țesăturii permite o eliminare facilitată a umidității produse de corpul uman, reducând condensul asociat transpirației, sporind în același timp confortul și izolarea termică
WINDPROOF: se referă la un material rezistent la vânt; densitatea și textura țesăturii nu permit trecerea aerului

INSULATED 1: se referă la un produs cu o izolație termică suficientă
INSULATED 2: se referă la un produs cu o izolație termică discretă
INSULATED 3: se referă la un produs cu o izolație termică bună

EASY CARE: se referă la un produs ușor de întreținut care nu necesită tratamente speciale atunci când este spălat
EASY IRON: se referă la un produs ușor de călcat, datorită tratamentelor efectuate asupra materialului; cu toate acestea, această caracteristică nu este permanentă
EASY ZIPPER: se referă la un produs care are un fermoar întreg cu cursor dublu cu închidere ușoară

STRETCH: se referă la un material care este cel puțin parțial elastic, ceea ce face produsul mai flexibil și confortabil
FLEXIBILITY: se referă la un material neelastic, dar totuși flexibil și confortabil
THREE-NEEDLE STITCHING: se referă la cusături cu 3 ace existente pe produs care asigură o rezistență și durabilitate mărită

NO LABEL: se referă la produse fără etichetă PAYPER; sunt produse corespunzătoare pentru o personalizare mai bună din partea clienților
TEAR AWAY: Identifică produsele cu etichetă principală detașabilă

LOCK SYSTEM: se referă la existența unui buzunar dotat cu brevetul LOCK SYSTEM
3M: identifică un articol cu o parte din material reflectorizant 3M Scotchlite™.
SBS: se referă la un produs echipat cu fermoare SBS.
YKK: se referă la un produs echipat cu fermoare YKK.

THERMAL CLOTHING

LIGHT: identifică un articol de îmbrăcăminte lejer (160 gr.), ideal pentru temperaturi de la −5 °C la +10 °C.
WELTER: identifică un articol de îmbrăcăminte intermediar (240 gr.), ideal pentru temperaturi de la −20 °C la +5 °C.
CRUISER: identifică un articol de îmbrăcăminte gros (280 gr.), ideal pentru temperaturi de la −30 °C la 0 °C.

FOOTWEAR

BIG SIZE: se referă la disponibilitatea a cel puțin unei mărimi mai mari de mărimea europeană 46.
REGULAR FIT 11: se referă la un produs cu lățime obișnuită Payper, ce corespunde unei lățimi 11 Mondopoint.

TOP.ALU.CAP.: se referă la un articol prevăzut cu inovatorul bombeu Payper din aluminiu turnat, care este ultrarezistent împotriva impacturilor de până la 200 Jouli, pentru a garanta întotdeauna o protecție de top.
MASTER BALANCE: se referă la un produs prevăzut cu un strat special de amortizare Payper cu densitate echilibrată care atenuează transferul loviturilor la nivelul călcâiului și asigură menținerea unei posturi corecte pe întreaga perioadă în care se folosește pantoful de lucru.

S3 / S2 / S1P / S1: identifică categoria de protecție a unui articol conform normei EN ISO 20345.
SRC: identifică nivelul de rezistență al tălpii împotriva alunecării conform normei EN ISO 20345.

ESD: identifică încălțămintea electrostatic disipativă care descarcă constant la nivelul solului electricitatea statică acumulată de corpul uman.
ANTIPERFORAȚIE: se referă la un articol care este prevăzut cu o talpă certificată rezistentă la perforații.

ORTHOLITE®: se referă la un articol care este prevăzut cu o talpă intermediară sau un branț Ortholite®, marcă lider în domeniu mulțumită calității și performanțelor asigurate.
ITALIAN LEATHER: se referă la un articol cu partea sa superioară realizată integral sau parțial cu tipuri de piele de cea mai înaltă calitate prelucrate în cadrul unor companii italiene.

MODEL COMUNITAR ÎNREGISTRAT

Identifică un produs al cărui design sau model a fost înregistrat la EUIPO, Oficiul European al Proprietății Intelectuale.

Designul sau modelul comunitar înregistrat (DCR) este un drept exclusiv conferit pentru aspectul exterior al unui produs sau a unei părți a acestuia care rezultă din caracteristicile, în special a liniilor, contururilor, culorilor, formelor, a structurii suprafeței, a materialelor și/sau a ornamentului său; conferă dreptul exclusiv de a utiliza designul sau modelul și de a interzice utilizarea acestuia de către terți în orice țară a Uniunii Europene.

Proprietarul DCR este protejat atât de imitarea dăunătoare a designului sau modelului propriu, cât și de dezvoltarea autonomă a unui design sau model similar. Drepturile se referă în special la fabricarea, ofertarea, comercializarea, importul, exportul sau utilizarea unui produs care încorporează designul sau modelul sau suportul pe care se aplică cel din urmă, precum și posesia acestui produs în scopurile menționate mai sus.


UTILIZAREA RECOMANDATĂ

Pentru unele articole prezentate în catalog, sunt specificate principalele domenii de utilizare recomandate.
Aceasta este o legendă concisă:

Industria auto

Industrie grea

Reciclare, colectare de deșeuri 

Firme de curățenie 

Sticlă 

Industria chimică și farmaceutică 

Producție mecanică și diferite mașini

Întreținere și diferite meserii

Transport, logistică, depozite 

Imobiliare, lucrări de construcții 

Agricultură 

Industria alimentară și domenii conexe

Electronică


ÎNTREȚINEREA PRODUSULUI