Ghid al mărimilor

BĂRBAŢI / FEMEI

Este ușor să găsești mărimea potrivită. Dacă doriți să achiziționați o piesă care acoperă partea superioară a corpului trebuie să verificați mărimea dvs. în tabelul TOP. Dacă în schimb vă interesează să achiziționați un pantalon, o pereche de jeans sau de bermude trebuie să căutați în tabelul PANTALONI. În funcție de articolul pe care intenționați să îl achiziționați, există câteva măsuri care trebuie luate în contact direct cu corpul. Dacă măsurătorile luate nu corespund exact unei mărimi din tabel, vă recomandăm să alegeți o mărime ușor mai mare pentru a avea o mai mare libertate de mișcare.
N.B.
1) Marja de toleranță a producției, respectând dimensiunile mărimii poate fi +/- 3%.
2) Hainele din bumbac pot suferi o modificare naturală a dimensiunilor de până la 5% după spălare, chiar dacă acestea sunt executate corect conform instrucțiunilor de pe eticheta internă.


COPII

La articolele pentru copii am creat un singur tabel de rezumat pentru a identifica mărimea potrivită. Recomandarea este aceeași ca cea pentru articolele pentru adulți: dacă măsurătorile luate nu corespund exact unei mărimi din tabel, vă recomandăm să alegeți o mărime ușor mai mare pentru a avea o mai mare libertate de mișcare.


MĂNUȘI

Pentru mănuși, există două măsurători importante:
– circumferința palmei, folosind un centimetru;
– lungimea mâinii, de la vârful degetului mijlociu la încheietura mâinii.

FOOTWEAR

Mărimea pentru Europa se referă la sistemul de identificare a calapoadelor în puncte franțuzești. Un punct franțuzesc corespunde unei valori de 2/3 dintr-un cm, prin urmare, un calapod cu o lungime de circa 280 mm, respectiv 28 cm, corespunde unei mărimi europene 42 (28×3=84 / 84:2=42).
Mărimea din Marea Britanie se referă la un sistem de puncte englezești cu o progresie aritmetică precisă. Un
punct englezesc corespunde 1 barleycorn (1/3 dintr-un inch), scala de mărimi pentru adulți pornește de la o valoare 0 care este echivalentul convențional a 25 barleycorn (8 + 1/3 inch), prin urmare, în cazul în care calapodul pantofului are o lungime de 280 mm, echivalentă cu circa „11 in”, corespunde unei mărimi britanice 8 (11×3=33 / 33-25=8).
Mărimea din SUA pentru bărbați se referă la sistemul de puncte americane bazat pe o progresie aritmetică diferită. Un punct american corespunde la fel ca cel englezesc unei treimi dintr-un inch, însă scala americană de mărimi pentru bărbați începe de la o valoare inițială care, în mod convențional, este de 8 + 7/12 inch, prin urmare, pentru aceeași lungime a calapodului, valoarea mărimii americane este puțin mai mare decât cea englezească (de obicei, 0,5 în plus). Mărimea SUA pentru femei este, în mod convențional, cu un număr mai mare decât mărimea SUA pentru bărbați.
Sistemul Mondopoint, definit prin norma ISO 9407:1991, descrie caracteristicile fundamentale ale unui sistem de măsură pentru încălțăminte bazat pe lungimea și lățimea piciorului exprimate în mm. În ceea ce privește lungimea, valoarea pentru fiecare mărime este cu circa 10 mm mai mică față de lungimea calapodului.